Organisatie

OrganisatieopbrengstJe geeft leiding aan een organisatie met ambitie. Je wilt met je organisatie een volgende stap zetten omdat je ziet dat er meer inzit dan er als resultaten uitkomt.
Je bent je ervan bewust dat jouw organisatie een samenwerkingsvorm is die zich voortdurend moet kunnen aanpassen aan veranderingen in haar omgeving om succesvol te blijven opereren.  Een open deur? Natuurlijk, maar de vraag is hoe je daar als leiding mee om moet gaan. “Kan het beter? Moet het anders? Nu investeren of uitstellen?” Dit vraagt om een gerichte ontwikkelaanpak.  Deze aanpak moet er in voorzien dat de medewerkers in de organisatie nieuwe gemeenschappelijke waarden, vaardigheden en automatismen leren. Maar het gaat ook om het opruimen van wat, onbewust, al jaren in de weg zit.  Zo creëer je ruimte voor de volgende stap met de volgende vragen:

  1. Waar liggen onze onbenutte kansen?
    Vind de krachten in het hier en nu die de groei van jouw organisatie versterken.
  2. Hoe lossen wij blokkades op?
    Verken hoe het verleden van jouw organisatie het heden bepaalt en hoe je daar invloed op hebt.
  3. Waar liggen onze grenzen van groei?
    Stel vast welke groei voor jou en jouw organisatie realistisch is.

Deze vragen zijn de leidraad voor het zetten van de volgende stap vooruit van jouw organisatie of eigen (management-)team. Zo help ik je bij de stappen die jij wil maken in het realiseren van jouw ambitie. De begeleiding vindt plaats tegen een achtergrond van mijn eigen management en advieservaring én van theoretische inzichten verkregen vanuit de studie in sociale wetenschappen, systemisch werken, Transactionele Analyse, NLP en Appreciative Inquiry.